bombetes_1.jpg
radios.jpg
directe.jpg
historia.jpg
bombetes_1.jpg

Evolucionar


La recerca tècnica, el desenvolupament creatiu i la innovació constant per tal d’oferir el millor servei són la nostra raó de ser.

SCROLL DOWN

Evolucionar


La recerca tècnica, el desenvolupament creatiu i la innovació constant per tal d’oferir el millor servei són la nostra raó de ser.

En audiovisuals,
el repte és evolucionar.

"És el nostre repte i és la nostra motivació. Evolucionar i fer-ho en la direcció correcta: el món de la tecnologia audiovisual i les seves aplicacions canvia a una velocitat extraordinària, i la nostra feina és posar-nos al dia per poder oferir un servei tècnicament actualitzat i eficaç."

 

radios.jpg

Qui som?


El projecte d'empresa que tenim al cap es basa en les persones:

de portes endins i de portes enfora.

Qui som?


El projecte d'empresa que tenim al cap es basa en les persones:

de portes endins i de portes enfora.

Videoson és una empresa de serveis globals en el camp de la comunicació audiovisual.  
L’empresa, ubicada a Girona, té com a objectiu donar suport material i humà en qualsevol tipus d’esdeveniment on intervingui la tecnologia de la imatge, el so i la il·luminació, així com al lloguer i venda de material audiovisual.

Videoson posa a disposició d’empreses, institucions i particulars una àmplia gamma de recursos tecnològics per facilitar els processos de comunicació entre els nostres clients i els receptors del seu missatge. La raó de ser de Videoson és la recerca tècnica, el desenvolupament creatiu i la innovació constant per tal d’oferir el millor servei. 

El coneixement adquirit en els trenta anys que fa des de la fundació de Videoson, uns anys en què els canvis tecnològics en el món audiovisual han sigut constants, ens possibilita poder seleccionar amb precisió els sistemes més adequats a cada situació.

A més, la nostra visió de futur és ampliar els camps d’acció que el desenvolupament  tecnològic ens ofereix,  evolucionant cap als nous mitjans: el multimèdia, la interactivitat, les xarxes d’informació i comunicació.

Tot això ho volem fer apostant per una línia de formació i recerca transversal, flexible i creativa, i per una voluntat de servei als nostres clients. Volem estar preparats per donar el màxim suport possible en els processos de comunicació audiovisual, i per aconseguir superar el principal repte que se’ns planteja, que és innovar.

I, a més, ho fem des de Girona. Som a Girona, però som al món. En aquest camí sense retorn de la globalització, no som lluny de res ni de ningú.  Actualment no s’està aïllat: si ets al món, és que ets al món i hi ets a totes. També des de Girona podem aportar molt: hi ha molts exemples.


L’equip humà és bàsic en el nostre projecte.
Per desenvolupar el concepte d’empresa que tenim al cap, el primer són les persones que en formen part: les seves aptituds i les seves actituds.
El tracte personalitzat que volem oferir al client es fonamenta en la voluntat de servei que compartim tots en l’empresa:
l’èxit del client és també l’èxit de l’empresa i de tots i cada un dels que en formem part.

directe.jpg

Què fem?


La seguretat del directe: retornar la confiança que el client fa en nosaltres en forma de tranquil·litat.

Què fem?


La seguretat del directe: retornar la confiança que el client fa en nosaltres en forma de tranquil·litat.

És gratificant rebre felicitacions quan s'acaba un acte. Però la millor felicitació ve quan aquest client repeteix, quan el fidelitzes, quan estableixes un nou contacte gràcies a aquella recomanació, quan et diuen: "m'han dit que això només m'ho podeu fer vosaltres..." En aquest moment te n'adones del valor que té intentar fer la feina ben feta.

Qualsevol necessitat té una solució adequada a la seva dimensió. El nostre objectiu és ajudar els nostres clients a trobar la que respongui a les seves expectatives, participant en tots aquells camps que la nostra experiència ens permet intervenir.

En el disseny de l'escenari o de l'espai on es farà l'exposició, que ha de respondre a unes característiques que facin més òptim el procés: comoditat, visibilitat, ambientació,... 
En la selecció del material audiovisual òptim per al tipus i nivell d'acte per tal d'evitar costos excessius, nivells qualitatius insatisfactoris o per assegurar que es contempli tot el necessari per evitar sorpreses en el procés d'execució.

 

També a l'hora de crear el suport multimèdia que es vol projectar a l'audiència: la realització d'un audiovisual, d'una presentació, d'uns efectes d'il·luminació, o de suports interactius i tàctils adequats a la tecnologia que s'instal·larà posteriorment.

I finalment en l'execució tècnica del projecte.

Aquesta és la fase del procés on és clau la nostra participació. Un cop el client ja ha posat la seva confiança en les nostres mans, ja només cal retornar-li la confiança en forma de tranquil·litat.
El client necessita comunicar, i per fer-ho és bàsic que es pugui concentrar en què vol comunicar i que es pugui recolzar en una infraestructura tècnica i humana que li doni seguretat i li aporti tranquil·litat.

Sonorització, il·luminació, projecció, enregistrament de l'acte, traducció simultània, sistemes interactius de tele-votació, sistemes informàtics i d'oficina, realització en directe o transmissió via internet són alguns dels serveis que oferim en aquest punt del procés.

historia.jpg

La nostra història


 El camí fet ens demostra que cal fixar la mirada en el futur per veure clar el present.

La nostra història


 El camí fet ens demostra que cal fixar la mirada en el futur per veure clar el present.

Amb un cert atreviment, fa una trentena d’anys, teníem un lema que més o menys deia “així veiem el vídeo del futur”. Preveure l’evolució que les tecnologies audiovisuals han tingut en aquest temps era realment complicat. Si en aquell moment ens pregunten com seria això en l’actualitat, ens haguéssim equivocat de mig a mig. Això si, sempre hem intentar adaptar-nos, aprendre, escoltar, invertir temps, esforç i recursos. El camí fet demostra que cal fixar la mirada en el futur per veure clar el present.

En els inicis, a principis dels vuitanta, el món dels audiovisuals era una realitat molt embrionària: la televisió, el vídeo, les càmeres,... tot just començaven a treure el cap a nivell domèstic. La nostra va ser una resposta a l’expectativa que es generava, que ningú tenia clar cap on aniria, però que era una porta al futur que s’obria. I calia ser atrevit.

L’any 1982, any de Blade Runner i del Naranjito, any que es funda Adobe i que surt al mercat l’ordinador Spectrum, és l’any en què s’inaugura Videoson. Inicialment és una botiga d’equipament audiovisual domèstic, i poc a poc es van afegint serveis complementaris que intentaven donar resposta a les necessitats que la tecnologia anava creant en el consumidor: després del televisor venia el vídeo, seguidament les pel·lícules de lloguer, les videocàmeres, les antenes parabòliques, o els videojocs.

La incessant evolució de la tecnologia ens va atrapar en una cursa sense possibilitat d’aturar-se. En l’actualitat, el progrés tecnològic fa que ens sembli evident l’existència de molts aparells multimèdia; fins i tot sembla impossible viure sense molts d’ells, o tecnologies relativament recents ja es consideren decididament obsoletes. Però cal pensar que quan Videoson inicia el seu camí molts d’aquests recursos tecnològics encara no formaven part de les nostres vides ni era imaginable que ho fessin.
El mateix 1982 s’introdueix al mercat el Compact Disc; el 1983, la primera càmera de vídeo amb cinta incorporada, la Betamovie de Sony; el 1983 els videojocs es reduïen a les consoles en blanc i negre Atari; fins l’any 90 no es podria jugar amb les Game Boy portàtils,...

Partint de l’àmbit domèstic, amb el pas del temps s’ha anat obrint el ventall de serveis cap a altres sectors: l’ensenyament, les institucions, les iniciatives públiques i privades, el sector cultural, el turisme,... La tecnologia audiovisual anava proposant novetats i generant demanda. L’equipament d’aules escolars, de sales d’actes i centres d’oci, o la filmació d’esdeveniments socials són ja en aquest període inicial una part important de l’oferta de l’empresa.
El repte era important. Era endinsar-se en un camp que canviava constantment, que requeria inversions elevades, que d’una banda era il·lusionant pel que comportava de novetat però al mateix temps generava escepticisme i respecte per allò que era desconegut als ulls de quasi tothom.
Projectors de diapositives, de transparències, projectors de vídeo, els primers ordinadors personals, els projectors LCD per a la informàtica a principis dels anys 90,... 

Durant aquests trenta anys es podria fer una llista inacabable de noms que la primera vegada que en sentíem a parlar generaven unes sensacions molt particulars: primer un sentiment de frustració derivat del desconeixement; seguidament un punt de desànim provocat pel fet que tot just havíem après una cosa nova que ja esdevenia obsoleta; immediatament es despertava un sentiment de curiositat; després, la curiositat es transformava en repte i, al mateix temps,  en necessitat.
Betamax, VHS, Video2000; també U-matic i Betacam; PowerPoint i Harvard Graphics; convergències i trapezis;  moduladors i derivadors; i a partir d’aquí un llistat que no té final.

El Congrés Espanyol de Medicina Familiar del 1995, a Platja d’Aro, és una referència fonamental en el canvi d’orientació de l’empresa. A partir d’aquell moment, el camp de batalla principal de Videoson és la comunicació audiovisual, que pren el relleu als anys de més importància de l’electrònica audiovisual de consum domèstic.

Noves i més àmplies instal·lacions, material de primer nivell tecnològic, obertura del camp d’acció geogràfic, i canvi de tempo en la manera de treballar: dels llargs terminis de les instal·lacions audiovisuals fixes i la venda d’equipaments es passa a la immediatesa del directe i les instal·lacions efímeres. Congressos, convencions, juntes d’accionistes, estands a fires, esdeveniments socials, o actes institucionals també formen part, des d’aquell moment i fins l’actualitat, de la nostra oferta professional.

Pensem que el pas dels anys ens ha ajudat a conèixer bé el sector, analitzar les necessitats,  l’oferta, els diferents agents implicats,... i formular les propostes que creiem més adequades.